پاکستان با حملات هوایی اش در ولایت پکتیا جان 46 غیر نظامی را گرفت و حکومت آن کشور مدعی شد که پایگاه های امن تی تی پی یا تحریک طالبان پاکستانی را در خاک افغانستان هدف قرار داده است.
این حمله با واکنش های زیاد ملی درافغانستان روبرو گردید وزارت دفاع حکومت سرپرست این حمله را محکوم و آن را نقض حاکمیت ملی خواند و شماری دیگر از چهره های حکومت سرپرست نیز آن را جنایت فراموش ناشدنی توصیف کردند.
مقام های حکومت پیشین نیز این حملات را محکوم کردند و خواستار پاسخ پاکستان در این مورد شدند حامد کرزی رییس جمهور پیشین،داکتر عبدالله رییس شورای عالی صلح حکومت پیشین،داکتر اسپنتا وزیر خارجه حکومت پیشین از چهره های بودند که این حمله های پاکستان را محکوم و آن را نکوهش کردند.
یوناما در افغانستان گفت که تمام افراد کشته شده ها در حملات هوایی پاکستان به افغانستان غیر نظامیان بودند و سازمان حمایت از کودکان نیز اعلام کرد که در این حملات حدود 20 کودک نیز زخمی گردیده است.
اما پس از 48 ساعت این عملیات و بمباران خاک افغانستان از سوی پاکستان،نخست وزیر آن کشور گفته است که حملات تی تی پی علیه کشور شان از خاک افغانستان قابل قبول نیست.
شهباز شریف امروز جمعه،27 دسامبر در نشست اعضای کابینه اش گفته است که حکومت کنونی افغانستان باید راهبرد مشخص را علیه گروهای تروریستی به خصوص تی تی پی اتخاذ کنند که علیه پاکستان عملیات نظامی انجام می دهند و روزانه تعداد زیادی از شهروندان پاکستان و ارتش آن کشور را هدف قرار می دهند و این کار را از خاک افغانستان برنامه ریزی می کنند.
شهباز شریف به صورت صریح و آشکارا گفته است که خاک افغانستان پناهگاه امن برای تروریستان است که علیه پاکستان فعالیت می کنند و کشور اش هر گونه باشد علیه این فعالیت ها خواهد ایستاد.
اکنون پاکستان در یک باتلاق نا امنی به سر می برد و تلاش دارد تا افغانستان را میدان نبرد علیه تی تی پی بسازد این کشور که شاهکار خلق تروریسم و نا امنی را به خصوصی علیه افغانستان دارد تلاش دارد تا علیه گروه تحریک طالبان پاکستانی در خاک افغانستان بجنگد.
شهباز شریف با بیان این مطلب که تی تی پی در خاک افغانستان حضور گسترده دارد و علیه کشور اش می جنگد تلاش دارد تا افکار عامه ای مردم اش را متوجه یک جنگ خارج از مرزهایش کند.
پاکستان به صورت مسقیم با گروه تحریک طالبان پاکستانی مذاکره نمی کند و پشت یک میز نمی شینند و این را می دانند که مذاکره با تحریک طالبان پاکستان یعنی مشروعیت دادن به گروه که علیه ارتش آن کشور سالها جنگیده است.
از سوی هم پای میز مذاکره نشستن با تی تی پی به گروه های دیگر تروریستی که علیه پاکستان می جنگند جسارت می دهد که می شود با این روش زور و تفنگ از پاکستان به شکلی باج گرفت یا به خواست های سیاسی رسید.
مشکل پاکستان تنها با تی تی پی نیست ارتش آزادی بخش بلوچ که علیه ارتش پاکستان می جنگند و خواهان خود مختاری بیشتر است نیز مشکل دیگر حکومت پاکستان است که در رده بعدی قرار دارد.
از سوی هم حضور گسترده ای گروه داعش در مرز پاکستان مشکل بالقوه است که مثل باروت ممکن است هر لحظه منفجر شود یا جان تعداد زیادی از مردم را بگیرد.
حالا باید دید که حکومت پاکستان با داشتن این مشکلات با گروه های ترویستی با ایجاد دشمنی با افغانستان و بمباران کردن کشور ما کدام یک از مشکل های شان را حل خواهد.